Het streamen van content zoals films, series en documentaires is populairder dan ooit. Vroeger keken we wat er linear op TV was, daarna kwam de opkomst van interactieve televisie en nu kijken we alles wanneer ons dit zelf uitkomt. Het aanbod streamingdiensten is dan ook enorm. Je kunt bijvoorbeeld een abonnement nemen op Netflix, Prime, Videoland, HBO, Disney +, NPO Start, en ga zo maar door. Maar wat is nu een goede streamingdienst? In deze blog lees je er alles over.

Voordelen video on demand

Video on Demand streaming diensten hebben veel voordelen. Je bent niet meer afhankelijk van wat er wanneer op de TV voor is. Je kunt namelijk vrijwel alles kijken waar en wanneer jij dat wilt. Hieronder hebben we een aantal voordelen voor je opgesomd:

 

  • Onbeperkt films en series kijken voor een vast bedrag per maand
  • Toegang tot exclusieve content die je nergens anders kunt kijken
  • Handige en slimme aanbevelingen op basis van jouw kijkgedrag
  • Nieuwe films en series ontdekken
  • Je kunt het op al je apparaten gebruiken

Streaming vergelijken

Waar Netflix enige jaren geleden de eerste grote streamingdienst was zijn er de afgelopen jaren veel nieuwe aanbieders bijgekomen. Videoland, Prime van Amazon en Disney Plus zijn de belangrijkste voorbeelden. Hieronder hebben we de verschillende diensten vergeleken. Per aanbieder vind je de kosten per maand (de vanaf prijs) en een beoordeling van het aanbod. Dit is slechts een klein deel van het totale aanbod. De VPRO maakte onlangs dit handige overzicht met streamingdiensten.

 

 

Streamingdienst Kosten per maand Aanbod
Netflix vanaf €8,99 Uitstekend
Videoland vanaf €4,99 Goed
Amazon Prime Vanaf €2,99 Redelijk
Disney Plus Vanaf €6,99 Redelijk

Wat heb ik nodig?

Om gebruik te kunnen maken van deze diensten heb je geen vaste TV aansluiting nodig. Het enige wat je nodig hebt is een enigszins snelle internetverbinding. Voor Netflix heb je bijvoorbeeld toch wel minimaal 5Mbps nodig, maar het liefst nog iets meer. Op die manier kan je de series, films en documentaires ook in Full HD of straks misschien wel in 4K bekijken. Je kunt de App downloaden en installeren op jouw favoriete apparaat. Bijvoorbeeld jouw smartphone, tablet, of Smart TV.